Franciacorta flair & Sardijnse kracht

Franciacorta flair & Sardijnse kracht

Nieuw in ons assortiment: GRALO – een topproducent uit Franciacorta

Zoals we reeds aangaven in onze nieuwsbrief van december, waren we op zoek naar prachtige schuimwijnen uit Franciacorta (Lombardije). We zijn ervan overtuigd dat we – door de samenwerking met Graziana en Lorenzo = Gralo, ons doel hebben bereikt.

Graziana Picchi en Lorenzo Fabbri zijn een levensechtpaar dat ook het hart en de ziel van Gralò vormt. De naam van het domein is afgeleid van de koppeling tussen ‘Gra’ (van Graziana) en ‘Lo’ (van Lorenzo).

Gralò biedt twee verschillende lijnen mousserende wijnen aan, allemaal gemaakt door secundaire gisting op fles, zoals bij Champagne.
De Gralò Franciacorta-lijn wordt geproduceerd op het grondgebied van Brescia, waar ze drie hectare bewerken.

Gralò is vandaag een van de meest opwindende, opkomende wijnhuizen in Franciacorta. Het domein ontstond in 2019, het jaar waarin Graziana en Lorenzo elkaar ontmoetten.

Het landgoed Gralò is een zegen voor het mantra "less is more" en staat voor een kleinschalige productie van zeer hoogwaardige bubbels die absoluut meer bekendheid verdienen.

Vijf nieuwe referenties in ons aanbod:

Dit zijn stuk voor stuk pareltjes met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Mis ze niet, want de aantallen zijn beperkt!

Ook NIEUW: Traessàle Rosso IGT Isola Dei Nuraghi 2022 van Bentu

Bentu bevestigt met een prachtige elegante rode wijn.
De twee geweldige witte wijnen van Bentu konden jullie al terugvinden in ons gamma.

Na het proeven van de rode wijn waren wij meteen overtuigd: dit hoort eveneens thuis in het gamma van Vino Celeste.

Deze schitterende rode wijn blinkt uit door zijn:

  • uniek karakter
  • elegantie
  • lange afdronk
  • mooi rood fruit
  • frisse toets

Een blend van 50% Cannonau, 25% Bovale Sardo en 25% Cagnulari.

Tijdens onze proeverij met Umicore was iedereen het eens: dit is een juweeltje!

Slechts 1.400 flessen wereldwijd. Mis deze kans niet en breng deze unieke wijn naar je thuis.

Retour au blog